Alle producten van Bezisa zijn gemaakt van materialen die met zorg zijn uitgezocht. De zoektocht naar de beste kwaliteit is een continu proces. We gaan heel ver om alle producten zo veilig mogelijk te maken. Naast het design is ook de duurzaamheid iets waar we naar kijken.

V I L T

Het vilt is geverfde wolvilt is gemaakt van ZUIVER SCHEERWOL , waardoor het van nature vuilafstotend en onbrandbaar is. Voor deze serie effen kleuren wordt alleen de witte schapenwol geselecteerd. Het geverfde wolvilt is gifvrij en voldoet aan de UNE-EN 71-2, UNE-EN 71-3 en Öko-Tex 100.

H O U T

De houten kralen, ringen en kegelpoppetjes die we voor onze producten gebruiken zijn afkomstig uit Europese bossen en worden vervaardigd in een atelier in Oostenrijk. Dit hout draagt het PEFC keurmerk. Het internationale PEFC keurmerk garandeert dat hout- en papierproducten
afkomstig zijn uit een duurzaam beheerd bos èn dat het bos in stand blijft. 

L E E R

Het zal je niet ontgaan zijn dat wij fan zijn leer. Niet alleen vanwege de uitstraling maar ook vanwege de houdbaarheid en mogelijkheden. Wij hebben een lange zoektocht gehad om er zeker van te zijn dat ons leer de terechte strenge chemische Europese veiligheidseisen niet overschrijdt. Uiteindelijk liep ik samen met mijn vader, ver weg van huis,  rond in een ander familiebedrijf. Daar zagen wij met eigen ogen dat het leer enkel met plantaardige middelen gelooid èn geverfd is. Iets wat vanwege de prijs zeldzame combinatie is. Alles wordt daar met ontzettend veel passie, kennis en knowhow gemaakt. Na een gave rondleiding, hebben wij vervolgens alles officieel laten testen. Een leverancier waar wij super goed mee samenwerken. Zij kennen ons product en onze wensen en andersom. Lees in het kopje ‘onderhoud’ de verrassende manier om het leer mooi te houden.

S I L I C O N E N

Siliconen worden gemaakt vanuit silicium- (kiezel-) en zuurstofmoleculen. Na zuurstof is silicium het meest voorkomende element in de aardkorst. Meestal is dit in de vorm van kwarts (in het klein is dit gewoon zand), waar vervolgens puur silicium uit gewonnen wordt. Van deze grondstof worden verschillende materialen gemaakt, waaronder de siliconen voor de kralen in de Bezisa collecties.